ΝΕΑ‎ > ‎

Επένδυση όψεων επαγγελματικού κτιρίου, Αθήνα

αναρτήθηκε στις 19 Μαΐ 2018, 4:01 π.μ. από το χρήστη John Dalas   [ ενημερώθηκε 5 Οκτ 2020, 6:37 π.μ. ]Ολοκληρώθηκε από την εταιρεία μας, η επένδυση όψεων σε επαγγελματικό κτίριο επί της Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Η αλλαγή χρήσης του κτιρίου από multiplex cinema σε κτίριο γραφείων και καταστημάτων απαιτούσε την αναμόρφωση της όψης και την εξασφάλιση φυσικού φωτισμού. Στα πλαίσια της εργολαβίας μας διεκπεραιώσαμε τα παρακάτω:

Επενδύσεις όψεων & κλιμακοστασίων

Εγκατάσταση διαφώτιστης ηλεκτρικά συρόμενης οροφής για το κεντρικό αίθριο.

Διαφανείς στεγάσεις κλιμακοστασίων

Υαλοστάσιο κεντρικής εισόδου

Εσωτερικές διακοσμητικές εφαρμογές

Η φέρουσα μεταλλική κατασκευή των αρχιτεκτονικών προεξοχών είναι από γαλβανισμένο χάλυβα ενώ για την επένδυση της τοποθετήθηκαν πάνελ αλουμινίου σε απομίμηση ξύλου. Τα νέα φατνώματα της όψης φέρουν εφελκυόμενα ανοξείδωτα πλέγματα σε ύψος 8,00m με εξαρτήματα σημειακής στήριξης.
Για την περιμετρική επένδυση των κλιμακοστασίων χρησιμοποιήθηκαν προφίλ αλουμινίου τετραγωνικής διατομής 120x120mm σε απόσταση 12cm μεταξύ τους συνδεδεμένα και αναρτημένα με εσωτερικούς συνδέσμους .
Η διαφανής στέγαση των κλιμακοστασίων αποτελείται από άθραυστα συμπαγή πολυκαρβονικά φύλλα σε αψιδωτή κατασκευή με σύστημα στήριξης W50 της Brokelmann.
Για την τηλεσκοπικά ανοιγόμενη οροφή του κεντρικού αιθρίου μήκους 48m τοποθετήθηκαν 5 ηλεκτρικά συρόμενες αψίδες με πλευρική υπερύψωση και προβαλλόμενους φεγγίτες εξαερισμού.